Sormipaneelit

Sormipaneelimme on viisisorminen, 18mm paksu ja 95mm leveä. Laatuluokaltaan EM-luokiteltu sormipaneeli on lähes oksaton, joten se voidaan käsitellä kaikilla pintakäsittelyaineillamme.

Sormipaneeli sopii kodin kaikkiin tiloihin. Sen käyttöä suurina kattopintoina kannattaa harkita, koska tiheä kuviointi saattaa olla levoton ja tuntua häiritsevältä silmissä.

Sormipaneeli sisustuksessa

Sormipaneeli tuntuu muuttuvan aivan toiseksi pintakäsittelyä vaihtamalla: peittovalkoinen sormipaneeli on erilainen kuin vaikkapa ruskea tai musta. Ylipäätään pintakäsittely korostaa pinnan muotoja, joten jos sormipaneelista haluaa ”kaiken irti” kannattaa se käsitellä. Jos haluat jotain erilaista, kokeile sormipaneelia peittomaalattuna vaalean harmaaksi, vaalean vihreäksi, vaniljansävyllä tai siniharmaalla.

 

Wanhan ajan sormipaneeli

Sormipaneeli on ollut yleinen paneelimalli 1940- ja 1950 -luvuilla. Olemme halunneet pitää tuotannossa myös vanhoja malleja, joille on oma käyttäjäkuntansa edelleen. Onneksi monet haluavat säilyttää vanhojen rakennusten tunnelman niitä korjatessaan, tai halutaan lisätä uudempaan kohteeseen ripaus aitoa puuta.

Sormipaneeli 18x95 Laine EM

Seinäpaneeli 18×95 Laine EM,  on lähes oksaton massiivipuinen mäntypaneeli. Sormipaneeli on koristanut mummolan seiniä ja on tuttu rintamamiestaloista. 2000-luvulla sormipaneeli koki uuden paluun suosittuna saunapaneelina. EM-laadun paneelit voidaan käsitellä kaikilla käyttämillämme pintakäsittelyaineilla. Kattopaneelit on kuivattu asennusvalmiiksi.

Sormipaneeli 18x95 Laine EM

Saatavana puuvalmiina tai valmiiksi pintakäsiteltynä.

Sävyvaihtoehdot

  • väritön lakkaus, 4% valkolakkaus, 15% valkolakkaus, 2×15% valkolakkaus
  • peittomaalit: valkoinen, vaalea harmaa, vaalea vihreä, vanilja, sininen
  • kuultosävyt: harmaa, musta, tammi, punatammi, pähkinä, tumma pähkinä
  • Osmo Uviwax 7266 valkovahaus

Peittomaalaus = täysin peittävä maalipinta, joka ei ole läpikuultava.
Lakkaus, kuultosävyt ja vahat = läpikuultava pintakäsittely, josta puun syyrakenne ja oksat kuultavat läpi.

Tekniset tiedot

  • Paksuus 18mm, leveys 95mm, hyöty 85mm
  • Raaka-aineena laadukas suomalainen mänty
  • Menekki 11,76 jm/m2
  • Kosteus 10-12%

Sormipaneelin pituudet 30cm:n välein alk. 2,7m – 5,4m varastotilanteen mukaan.