Karhe-paneelit

13×150 STS Karhe-paneeli oli ensiesittelyssä vuoden 2007 Asuntomessuilla Hämeenlinnassa. Siitä tuli nopeasti valtavan suosittu katto- ja seinäpaneeli ja se on edelleen yksi myydyimpiä tuotteitamme. Karhe poikkeaa muista markkinoilla olevista ns. struktuuripaneeleista, koska käyttämämme vannesaha antaa sille ainutlaatuisen ilmeen. 

Karhen luonteeseen kuuluvat oksat ja pintojen halkeamat. Osassa lautoja on poikittaisia sahausjälkiä, jotka antavat paneelille rustiikkista ilmettä.

Karhe sahataan männyn sisimmästä osasta eli sydänpuusta. Tässä osassa puuta on luonnostaan parempi lahonkesto, ja lisäksi sydänpuu ei ole yhtä herkkä kosteudelle kuin pintapuu. Tämän vuoksi suosittelemme Karhetta vapaa-ajanasumiseen ja mökeille, jossa sisäilmankosteus ja lämpötilat vaihtelevat.

Karhe sopii kaikkiin kodin kuiviin tiloihin. Itse paneeli soveltuu myös kosteisiin tiloihin, mutta vakiovalkoinen peittomaali ei ole kostean tilan maali. Pesutiloihin kysy erillistä kostean tilan pintakäsittelyä myynnistämme.

Valkoiseksi peittomaalattu Karhe on varastotuote. Muita yleisimmin tehtyjä pintakäsittelyjä ovat harmaa, musta ja ruskea kuultosävy.

Karhe-paneelin aisapariksi on varta vasten suunniteltu sahapintainen 12×28-kokoinen lista. Tämä soveltuu seinän ja katon rajaan kattolistaksi sekä seinälistaksi nurkkaan. Saatavilla samoissa sävyissä kuin itse paneelikin.

Seinä- ja kattopaneeli 13x150 STS Karhe

Massiivipuinen mäntypaneeli, jonka laatuun kuuluvat oksat ja pintojen halkeamat. Asiakkaidemme suosikki! Käyttämämme vannesaha luo Karhelle juuri sille ominaisen ilmeen, joka poikkeaa muista markkinoilla olevista sahapintaisista paneeleista. 13×150 STS Karhe on leveytensä ansiosta näyttävä myös kattopaneelina. Asennettuna paneeleiden väliin ei jää rakoa. Karhe-paneeli on kuivattu asennusvalmiiksi.

Saatavilla myös tehdaslaatuna. Tehdaslaadun saatavuus vaihtelee – kysy lisää myynnistämme.

Karhepaneeli on saatavana puuvalmiina tai valmiiksi pintakäsiteltynä. Valkoiseksi peittomaalattu Karhe on varastotuote, jota on aina saatavilla.

Sävyvaihtoehdot

  • Valkoinen peittomaali
  • kuultosävyt: harmaa, musta, ruskea

Peittomaalaus = täysin peittävä maalipinta, joka ei ole läpikuultava.
Lakkaus, kuultosävyt ja vahat = läpikuultava pintakäsittely, josta puun syyrakenne ja oksat kuultavat läpi.

Karhepaneelin tekniset tiedot

  • Paksuus 13mm, leveys 150mm, hyöty 140mm
  • Paneeleiden väliin jäävän sauman leveys 0mm, reunassa pieni viiste
  • Raaka-aineena laadukas suomalainen mänty
  • Menekki 7,14 jm/m2
  • Kosteus 10-12%

Karhepaneelin pituudet 30cm:n välein alk. 2,7m – 5,4m varastotilanteen mukaan.