Sisustuspaneelit

Myymme laadukkaita, itse valmistamiamme sisustuspaneeleita. Erikoisosaamistamme ovat massiivipuiset, oksattomat ja vähäoksaiset paneelit.

Sisustuspaneelimme kattavat seinäpaneelit, kattopaneelit sekä saunapaneelit. Tavallisimpien paneelimallien lisäksi löytyy mm. sormipaneelia, siskonpaneelia ja helmipaneelia, joita käytetään paljon erityisesti vanhoissa rakennuksissa.

Sisustuspaneeleita myydään sekä puuvalmiina, että valmiiksi pintakäsiteltyinä.  Valkoiseksi peittomaalatut ja valkolakatut paneelit ovat suosituimpia. Saatavilla on myös hirsipaneeleja sekä sahapintaista Karhe-paneelia.

Pikaopas sisustuspaneelien profiileihin ja kokoihin

Sisustuspaneeleissa on useita eri profiileja ja kokoja. Tuotteen nimessä paneelin koko on ilmaistu millimetreinä, esimerkiksi 12×95. Ensimmäinen luku kertoon paneelin paksuuden ja toinen luku sisustuspaneelin leveyden mitattuna reunasta reunaan pontti mukaan lukien. Hyötyleveys kertoo asennetussa paneelissa näkyväksi jäävän osan leveyden.

Profiilit voidaan kertoa kirjainyhdistelmillä tai vakiintuneilla nimikkeillä, tai tuotteella voi olla oma valmistajan antama nimi.

Tavallisimmat profiilit ovat:

  • STP – paneeli on päältä tasainen ja siinä on pyöristetty reuna. Riippuu paneelin paksuudesta miten voimakas pyöristys laudassa on.
  • STS – paneeli on päältä tasainen ja siinä on suora 90 asteen reuna.
  • STV- paneeli on päältä tasainen ja siinä on viisto reuna.

Sisustuspaneelien raaka-aine ja valmistus

Paneeleidemme raaka-aineena on huolella valikoitu suomalainen mänty PEFC-sertifioiduista metsistä. Mäntypaneelit ovat kokonaan omaa tuotantoamme, ja niiden valmistusprosessin kaikki vaiheet (sahaus, kuivaus, höyläys ja pintakäsittely) tapahtuvat omissa tuotantotiloissamme Lopen Vojakkalassa. Näin pystymme varmistamaan tuotteiden laadun jokaisessa työvaiheessa. Mäntypaneeleiden ohella on saatavilla kuusipaneeleja, jotka höyläämme ja pintakäsittelemme.

Tilaustuotteet

Kaikkia paneelimalleja ei varastoida. Tällaiset tuotteet on merkitty tilaustuotteiksi. Vakiopaneelimallien lisäksi on mahdollista valmistaa paneeleja myös asiakkaan mallin tai toiveen mukaan. Jo olemassa olevia malleja on mahdollista varioida eri leveyksissä tai paksuuksissa. Tilaustuotteissa ota yhteyttä myyntiimme!

Sisustuspaneelien käyttö

Seinä- ja kattopinnat ovat merkittävä osa kokonaissisustusta, ja etenkin katto suurena pinta-alana on kohde, jonka materiaalia ei vaihdeta sesongin ja mieltymysten mukaan. Siksi siihen kannattaa panostaa ja valita sekä talon aikakauteen ja tyyliin, että muuhun sisustukseen sopiva tuote. Laadukas paneelikatto kestää aikaa ja oikein pintakäsiteltynä ja asennettuna säilyttää ulkonäkönsä pitkään.

Katto- ja seinäpaneelitkin ovat osa tiloista välittyvää tunnelmaa. Paneeleiden leveys ja profiili ovat pitkälti makuasioita, mutta yleensä paras lopputulos saavutetaan noudattamalla rakennuksen iän mukaista tyyliä. Myös paneelin sävyillä voidaan vaikuttaa tilan tunnelmaan.