Puu sisustustuotteena

Puu on luonnontuote ja jokainen yksittäinen puutuote poikkeaa ulkonäkönsa puolesta toisesta. Valitessasi pintamateriaalia mallipalojen tai -kuvien perusteella, on hyvä tiedostaa, että mallit ovat suuntaa-antavia. Myös valaistuksella sekä paneelin asennussuunnalla on vaikutusta lopputulokseen.



Luonnonmateriaalit tummuvat valon vaikutuksesta. Pintakäsittelyllä tätä pystytään hidastamaan. Oksaton pintapuu on luonnostaan oksaista puuta vaaleampaa ja pysyy myös ikääntyessään vaaleampana. Peittomaalattu tai valkolakattu oksaton puu säilyttää vaaleutensa parhaiten.

Puulle on ominaista kosteuseläminen. Puutuotteille ihanteellista olisi ilmakosteuden pysyminen mahdollisimman tasaisena, mutta käytännössä sisäilmankosteus voi vaihdella 10-90%:n välillä. Kesän kostealla säällä puu turpoaa, kun taas kuiva talvi-ilma saa puun kutistumaan.

Sisustustuotteemme on kuivattu asennusvalmiiksi. Mikäli joudut varastoimaan tuotteita ennen asennusta, tee se kuivissa sisätiloissa. Säilytys ulkona tai kosteudelle alttiina saattaa pilata ne nopeasti. Etenkin erikoiskuivat lattiat ovat herkkiä kosteusvaihteluille.